אורח חיים בריא

איך לאהוב את עצמי? המסע בדרך להתחיל לאהוב את עצמנו מתחיל בנו

מערכת קוטקס
01 Jan, 2020
2 דקות
נערה מחייכת ומסמנת לבד עם הידיים

בגיל צעיר, בגן הילדים, חשבנו שאנחנו יכולות לעשות הכל, ציירנו בהתלהבות, שיחקנו בלי לדאוג שהבגדים יתלכלכו והצטלמנו עם חיוך גדול, בלי לחפש פילטר שיעשה לנו עור חלק יותר או לחשוב על המשקל. אז מה קרה מאז? מסתבר שלסביבה שלנו, אוהבת ככל שתהייה, יש השפעה גדולה מאד על הדרך שבה אנחנו תופסות את עצמנו, על הדימוי העצמי שלנו וגם – ואולי הכי חשוב – על האהבה העצמית שלנו.

הערות שונות, גם של ההורים והמורים, תמונות שראינו, פרסומות וסרטים, כל אלה משנים את הדרך בה אנחנו חושבות על עצמנו ומבינות מה הסביבה מצפה מאיתנו. פתאום לאכול גלידה מעלה רגשות אשם הקשורות להשמנה, אנחנו בוחרות בגדים לא לפי נוחות, אלא לפי פרסומות, וכל מה שקורה עובר לנו במחשבות דרך פילטר סביבתי.

בשנים האחרונות גם לרשתות החברתיות יש השפעה עלינו. המציאות שמשתקפת לנו מהרשתות החברתיות יכולה לייצר תסכול וביקורת עצמית. נראה לנו שאצל אחרים טוב יותר ושמח יותר והם מוקפים בחברים. המציאות כאמור לא תמיד זהה לתמונות, אבל כשאת יושבת בבית ורואה הכל – אין ספק שזה משפיע על דימוי הגוף שלך ותחושת ההצלחה.

אולי יעזור לך לדעת שאת לא לבד - מחקרים מראים שלרשתות החברתיות ולייצוגים שבהם יש השפעה על דימוי הגוף. מתבגרים מרגישים פחות טובים או יפים מאחרים עד כדי תחושת כישלון. במקביל תמונות הדוגמניות רזות מאד יוצרות אצל נשים ונערות רבות פחד מהשמנה.

אז איך מתמודדים עם התחושה המתסכלת ועם דימוי הגוף לא מושלם, או במילים אחרות איך להמשיך לאהוב את עצמך על ידי כמה דברים קטנים ויומיומיים:

להשקיע בעצמך: לכל אחד ואחת יש דברים אהובים, שעושים לנו טוב. לפעמים זו מוזיקה, נגינה או ציור ולפעמים ספורט או קריאת ספרים. תדעי מה הדברים שאת אוהבת ועושים לך טוב ואל תוותרי עליהם. אנחנו יודעים שזה נשמע לפעמים לא פשוט בתוך השגרה של לימודים או צבא, אבל אנחנו בטוחים שתמצאי זמן לחצי שעה של נגינה או יוגה וזה עושה את ההבדל.

לחשוב ולדבר חיובי: מה לא אמרו על פסיכולוגיה חיובית ועל מחשבה מייצרת מציאות, אבל גם אם את לא רוחנית או חושבת שיש ביכולתנו לשנות דברים בכוח המחשבה, כדאי לנסות לחשוב ולדבר לעצמך באופן חיובי. נסי לנסח כל דבר בצורה חיובית, לא לחשוב במה את לא מצליחה אלא דווקא מה מצליח ובמה את טובה.

נסי לחשוב בכל יום, על 3 דברים טובים שקרו לך. זה נשמע פשוט אבל מסתבר שאנחנו רגילות לבקר את עצמנו כל כך הרבה פעמים ביום, שקל לנו יותר למצוא 3 דברים רעים ולא טובים. היכולת לאמן את עצמנו לחשוב חיובי, לראות את הטוב ולהימנע מביקורת, יכול לעזור לנו להעריך את כל הטוב שסביבנו.

לקבל הכל, גם כשקשה: לא תמיד קל ולפעמים יש דברים שאנחנו מצליחות בהם פחות, זה יכול להיות ריב עם חברה, מבחן לא מוצלח או סתם יום של מחזור חודשי שגורם לנו לרצות לשקוע במיטה עם כאבי מחזור. הכל בסדר, קבלי את זה שיש ימים פחות טובים ואל תכעסי על עצמך או תתייסרי. גם בימים פחות טובים יש נקודות אור כמו חברה טובה או הורים שתומכים.

להפסיק להשוות לאחרים: התרגלנו להשוות את הכל לאחרים. את התמונה שלנו, מידת המכנסיים הציון במבחן. זו לא אשמתך, אנחנו חיים בעולם תחרותי מלחיץ וככה לימדו אותנו. עכשיו אנחנו מבקשים ממך להפסיק להשוות. תזכרי שלפעמים התמונה שראית נוצרה על ידי פילטרים, שהציון במבחן לא משקף דבר חוץ מציון נקודתי והשוואות יוצרות רק תסכול.

אנחנו בטוחים שדימוי עצמי והיכולת לאהוב את עצמנו תלויה הרבה בנו. נסי לזכור את זה כל הזמן

מידע זה אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי או רפואי, יש להשתמש במידע באתר כמדריך בלבד.