אורח חיים בריא

איך לרכוש חברים חדשים?

מערכת קוטקס
01 Jan, 2020
2 דקות
שתי חברות צעירות מתחבקות

את מרגישה שאין לך מספיק חברים? את כנראה לא לבד. במשך תקופות שונות בחיינו אנחנו מרגישות בודדות או מחפשות עוד חברויות. זה מתרחש בצמתים שונים, למשל במעבר דירה, מעבר בית ספר מהחטיבה לתיכון או בצבא. במעברים כאלו לעיתים חברויות ישנות שליוו אותנו מתפרקות או מתרחקות ואנחנו מתחילות לחפש חברויות חדשות.

התחושה והרצון בחברה ובחברים היא דבר טבעי. חברים וחברות הם לא מותרות. למעשה מדובר במעגלי חברויות העוזרים לנו לשמור על מצב רוח טוב וחברים אפילו משפיעים על בריאות נפשית. מחקרים רבים הראו שחברויות עוזרות להתמודד עם לחץ וסטרס ולהתמודד עם תקופות קשות.

למרות ההבנה שחברויות וחברים זה חשוב, לא תמיד קל להתחבר והשאלה איך להגדיל את מעגל החברים שלנו או איך להיות יותר חברותיים, היא שאלה העולה אצל רוב בני/ות הנוער והאנשים.

איך להגדיל את מעגל החברים שלנו?

ש כאלה שקל להן יותר להתחבר, הן מנהלות שיחות בקלות, גם עם אנשים שפחות הכירו לפני. יש לעומתם אנשים ונשים ביישנים יותר, או כאלו המתקשים לנהל שיחות במהירות. אם אתן מרגישות שמעגל החברויות שלכן קטן מדי, הנה כמה רעיונות איך להיות חברותיות יותר ואיך להגדיל את מעגל החברים.

לפני הכל – יצירת חברויות היא מיומנות. נכון שיש כאלה שקל להן יותר, אבל גם אם קשה לך זכרי שזהו תחום שניתן להתאמן בו וללמוד איך להיות יותר חברותיים. הבסיס הוא ללמוד להקשיב לחברים ולהיות אמפטיים, וגם לדעת להחמיא ולא להיות שיפוטיים. נסי להקשיב לצד השני, לשמוע גם ממנו או ממנה עליהם, מה חשוב להם, מה הם אוהבים וגם מה קשה להם, וכך להתחבר יותר.

אנחנו נוטים לחפש חברים ואנשים הדומים לנו, אבל תתפלאי לשמוע שלפעמים דווקא אנשים ששונים ממך יעניינו אותך. לחיפוש חברים כדאי להגיע בצורה פתוחה ופחות שיפוטית. אולי הנערה שמתלבשת מוזר בעיניך היא זאת שתעניין אותך ואולי דווקא מישהי שגרה בשכונה שאת לא מכירה היא זאת שתעזור לך ותדע להקשיב.

חוגים

חוגים הם אולי המקום המעניין ביותר והקל ביותר, למצוא חברים חדשים. בחוג תוכלי למצוא חברות וחברים חדשים לפי תחומי עניין וכך להתחבר עם בני נוער עם שפה משותפת לך. נכון שחוגים נשמעים משהו המיועד לילדים קטנים יותר ופחות למתבגרות או חיילות אבל גם חוגי ספורט, הכנה לצה"ל, מוזיקה ועוד יכולים להיות מקום מעניין ומרגש לפגישות ולחברויות מיוחדות.

תנועת נוער

לצאת לטיול, לבנות ביחד פעולה ולהדריך או פשוט לשבת ביחד ולקשקש, כל החוויות האלה, בתנועות נוער, יוצרות מקום נעים ובטוח להיכרויות מעמיקות, לעיתים בכלל לחברים וחברות שילוו אותך כל החיים.

איך להיות חברותית יותר?

אם פגשת חברות מעניינות זה הזמן להשקיע בקשר ולהפוך אותו מסתם ידידות לחברות אמיתית. חלק מבניית קשר והרעיון בלהיות חברותית יותר, הוא הזמן בו נמצאים ביחד ויוצרים חוויות משותפות. כדאי לנסות לקבוע עוד מפגשים, להתחבר ולהגיב גם ברשתות חברתיות והכי חשוב להזמין למפגשים משותפים.

אתן יכולות לקבוע מפגשים אחרי בית הספר או בסופי שבוע. אפשר לקבוע לצאת מהבית לים או למקומות מפגש אחרים, להיפגש בבית וסתם לעשות בינג' לתוכנית אהובה, העיקר להיות ביחד ולשמור על הקשר ולבנות אותו.

ככל שתהיו יותר זמן ביחד, כך סביר להניח שהחברות תהפוך לעמוקה ומעניינת יותר וכמובן גם לתומכת יותר.

קשה לך להיות חברותית?

נערות רבות חושבות שהן מתקשות ליצור קשרים חברתיים ומרגישות לבד. אם את מרגיש בודדה, למרות ניסיונות לייצר חברויות חדשות, אל תלחצי. זכרי שלוקח זמן להכיר אנשים חדשים, ולהיפתח אליהם. כמו שלך קשה כנראה שגם לצד השני לא קל. למרות שלפעמים נראה שלכולם יש חברים וקל להם מאד, לרוב האנשים מורכב להכיר חברים חדשים. תני לכל התהליך הזה זמן והשקיעי אנרגיות.

אם עדיין את מרגישה בודדה, אנחנו ממליצים לך לדבר על כך עם מישהו שאת סומכת עליו, מורה, מדריכה בתנועה או אמא או דודה קרובה. יש היום מספר מקומות שבהם לומדים לייצר חברויות ומיומנויות חברתיות. לפעמים קצת עזרה חיצונית תועיל ותיתן לך כלים ליצירת חברויות גם בהמשך החיים.

וכמובן, אל תשכחי, תמיד הישארי רק בחברויות שעושות לך טוב ומחזקות אותך. גם אם את מאד רוצה חברות, אל תתפשרי על חברויות שמנצלות או גורמות לך להתאמץ בלי לתת לך תחושה טובה.

מידע זה אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי או רפואי, יש להשתמש במידע באתר כמדריך בלבד.